Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Cukier

dodany przez: aleksa6 Cukier stosowany w małych ilościach do potraw solonych nie słodzi, ale wysubtelnia smak potrawy, np. zupa pomidorowa, kalafior, brukselka. więcej więcej

Sól

dodany przez: aleksa6 Sól nie zwilgotnieje, gdy do solniczki włożysz kilka ziaren ryżu. więcej więcej

Jak kroić cebulę nie płacząc?

dodany przez: patryshia Na ten temat krążą rozmaite legendy, jednak ani trzymanie zapałki w zębach /siarką na zewnątrz/, ani przysłowiowy łyk wody w ustach raczej nie pomagają. Zamiast tego należy zwrócić uwagę by zarówno deska, jak i nóż którymi kroimy były stale wilgotne. Świeża cebula jest zawsze ostrzejsza niż składowana przez jakiś czas, toteż bez kilku łez... więcej więcej

Jaki ryż do czego?

dodany przez: patryshia RYŻ NATURALNY: Zawiera w sobie witaminy i substancje mineralne, a brązowa skórka nadaje mu wyrazisty, specyficzny smak i aromat. Ceniony jest przede wszystkim przez konsumentów zdrowej żywności, prócz tego chętnie stosuje się go w ramach różnych diet, np. odchudzających, obniżających ciśnienie itp. Ugotowanie go wymaga znacznie więcej czasu. W... więcej więcej

makaron

dodany przez: cohenna nabierze smaku więcej więcej

Porady - desery

dodany przez: patryshia MELBA połówki brzoskwiń ugotowane w syropie z dodatkiem wanilii, ostudzone i ułożone w pucharkach na grubej warstwie lodów śmietankowo-waniliowych i pokryte galaretką malinową; SORBET zmiksowane i zamrożone owoce; PLOMBIERA śmietankowe lody z owocami kandyzowanymi zamrożone w specjalnej formie; PARFAIT zamrożone, utarte żółtka z cukrem z... więcej więcej

Kotlety

dodany przez: ewa1257 Smażenie kotletów więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher