|
||||
Przygotowując na patelni mięsododany przez: major161 Przygotowując na patelni mięso przyprawiamy je na ogół dopiero po podsmażeniu. Dzięki temu pory szybciej się zamykają i mięso nie jest zbyt suche. więcej![]() Przygotowując pomidory..dodany przez: aleksa6 Przygotowując pomidory, pamiętajmy zawsze o tym, aby dokładnie wykroić zielone miejsce po szypułce, ponieważ zawiera ono roślinną substancję trującą: solaninę. więcej![]() przygotowywanie risottododany przez: aleksa6 Aby przygotować risotto należy wyprażyć ryż na maśle (stale mieszając) do uzyskania przeźroczystości ziarna. Następnie należy dodać gorący bulion w ilości odrobinę większej niż ryż może wchłonąć. więcej![]() Przykre zapachy z kuchnii ? Już nie!dodany przez: domciak Ostatnio wypróbowałam znakomitą receptę na nieprzyjemne zapachy w kuchni. Zagotowałam wodę z łyżką cynamonu. Efekt był.. Pachnący! Inną możliwością jest położenie na rozgrzaną płytę zmieloną kawę lub skórkę pomarańczy. więcej![]() Przykre zapachy z lodówki.. blee!dodany przez: domciak Mam kilka sposób na pozbycie się przykrego zapachu z lodówki, a są one niewiarygodnie proste! Możemy umieścić w środku przekrojone jabłko lub wstawić talerzyk z proszkiem do pieczenia lub sodą oczyszczoną, który wymienia się co dwa tygodnie. W razie konieczności wymień na świeżą porcję. Zużytą sodę wsyp do odpływu zlewu. Stamtąd również usunie... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|