|
||||
Porady - mleko i jego przetworydodany przez: patryshia - Trwałość mleka przechowywanego w tem. 0-10 st. C wynosi 24 godziny. - Mleko należy chłodzić i przechowywać w naczyniu /nie aluminiowym/, w którym się gotowało. Należy je chronić przed światłem, które znacznie przyspiesza jełczenie tłuszczu i niszczy zawarte w nim witaminy. - Mleko gotowane zbyt długo jest mniej smaczne. - Mleko szybciej... więcejMasa makowadodany przez: anka1984 Aby przygotować dobrą masę makową, ugotuj 2 szklanki maku w wodzie lub mleku, osącz przepuść dwa razy przez maszynkę i dodaj 2-3 jajka, 6 łyżek cukru, 3 łyżki miodu oraz oraz 2 łyżki masła i 15 dag rodzynek. więcejJajka nie pęknądodany przez: anka1984 Aby jajka nie pękały przy gotowaniu należy mocno osolić wodę do gotowania. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|