Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ząbki czosnku

dodany przez: aleksa6 Ząbki czosnku uda się łatwo rozgnieść, jeżeli je przedtem posolimy. Podobnie postępujemy tłukąc w moździerzu pieprz, kminek lub inną przyprawę. więcej więcej

Zakwas na żurek zimą

dodany przez: anka1984 Zakwas na żurek warto przygotować 4-5 dni wcześniej, bo zimą kwaszenie trwa dłużej niż latem więcej więcej

Mleko i śmietana

dodany przez: domciak Mleko nie skwaśnieje, gdy na dno naczynia w którym przechowujesz mleko włożysz kawałek chrzanu. A na pewno już mleko dłużej utrzyma świeżość, gdy dodasz do niego odrobinę soli. Kwaśnieniu mleka zapobiega również dodanie paru kropel soku pomarańczowego lub listków szałwi lekarskiej. więcej więcej

Blaty biszkoptowe

dodany przez: major161 Blaty biszkoptowe pod ciasta z owocami nie namiekną, więcej więcej

Srebrne patery

dodany przez: Marzena nie podawaj słonych wypieków więcej więcej

Smaczna ryba

dodany przez: Marzena namocz w mleku z ziołami więcej więcej

Swiezy szczypiorek

dodany przez: Marzena Jezeli od razu nie zuzylas calego szczypiorku,wloz go do szklanki z woda i co dwa dni podcinaj jego koncowki.Wtedy tez zmieniaj wode.Szczypiorek bedzie swiezy nawet 10 dni. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher