|
||||
Steki - poradydodany przez: patryshia Najwazniejsze jest mieso. Musi byc delikatnie poprzerastane zylkami tluszczu. To mieso, marynowane lub nie, musi byc rzucone na bardzo goracy grill, zeby jak najszybciej powierzchnia miesa byla zesmazona na brazowo. W ten sposob przy dalszym smazeniu soki z mieso zostaja w miesie, a nie wykapuja. Gdy soki wykapuja, stek zamienia sie w... więcejplama z kawy2dodany przez: aleksa6 Kolejna metoda polega na wymieszaniu w równych proporcjach alkoholu oraz bezbarwnego octu i delikatnym przecieraniu plamy taką mieszanką. Następnie przykładamy do tkaniny chłonną szmatkę i wciągamy w nią wilgoć. Ta metoda przeznaczona jest do tkanin wełnianych. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|