Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Mięso indyczek

dodany przez: aleksa6 Mięso indyczek est delikatniejsze i smaczniejsze niż mięso indyków. więcej więcej

kalafior

dodany przez: domciak żółty kalafior ? eee! więcej więcej

Rosół

dodany przez: trini6 Rosół będzie klarowny, jeśli będziesz gotować go 2-3 godziny na bardzo małym ogniu. Gdy gotuje się za szybko, mętnieje. więcej więcej

Naleśniki

dodany przez: trini6 Ciasto na naleśniki należy robić z mleka wymieszanego pół na pół z wodą. Naleśniki są wtedy kruchsze. A gdy do ciasta dodasz mineralną wodę gazowaną będą nadzwyczaj puszyste. więcej więcej

Szpinaku nie odgrzewać

dodany przez: patryshia ugotowanego szpinaku nie powinno się odgrzewać, ponieważ mogą się z niego wydzielić substancje szkodliwe dla zdrowia więcej więcej

jarzyny

dodany przez: karoolla1987 Jarzyn nie należy moczyć w wodzie, gdyż tracą wiele cennych składników odżywczych. Przygotowujemy je bezpośrednio przed gotowaniem więcej więcej

Cukier

dodany przez: aleksa6 Cukier stosowany w małych ilościach do potraw solonych nie słodzi, ale wysubtelnia smak potrawy, np. zupa pomidorowa, kalafior, brukselka. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher