Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Surowe czy gotowane jajko?

dodany przez: patryshia zakręcić jajko i zaobserwować, jak się obraca: jeśli kręci się bardzo szybko - jajko gotowane, kręci się wolno - jajko surowe więcej więcej

Rdzewienie żeliwnej patelni

dodany przez: patryshia aby nie dopuścić do rdzewienia żeliwnej patelni należy czyścić ją na sucho, posypując solą i wycierając papierem, a następnie lekko przecierając olejem jadalnym więcej więcej

Owoce

dodany przez: aleksa6 Aby zapobiec psuciu się owoców, kładziemy w ich pobliżu korek, który pochłania wilgoć i powstrzymuje dzięki temu procesy gnilne. więcej więcej

Jak nie płakać przy krojeniu cebuli.

dodany przez: aleksa6 Przekrojoną na pół cebulę polewamy gorącą a następnie zimną wodą. więcej więcej

Sklejanie się folii do żywności

dodany przez: patryshia przezroczysta folia do przechowywania żywności często się skleja, aby tego uniknąć należy przed użyciem włożyć ją na kilka minut do zamrażalnika więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher