Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Sarnina

dodany przez: patryshia Sarny akurat nigdy nie robilam, wiec podaje za "Polska kuchnia mysliwska" Hanny Szymanderskiej. Najlepszy z sarny jst comber a potem udziec. Z zeberek i lopatek robi sie pasztety, potrawki i gulasze. Starsze sarny musza dlugo kruszec w skorze, potem mieso marynuje sie w slabym occie lub winie z dodatkiem przypraw. Polecany tymianek,... więcej więcej

Szaszłyki

dodany przez: amif kilka rad aby szaszłyki były jeszcze lepsze więcej więcej

Steki - porady

dodany przez: patryshia Najwazniejsze jest mieso. Musi byc delikatnie poprzerastane zylkami tluszczu. To mieso, marynowane lub nie, musi byc rzucone na bardzo goracy grill, zeby jak najszybciej powierzchnia miesa byla zesmazona na brazowo. W ten sposob przy dalszym smazeniu soki z mieso zostaja w miesie, a nie wykapuja. Gdy soki wykapuja, stek zamienia sie w... więcej więcej

Gotujemy suszone owoce

dodany przez: Marzena wazne slodzenie więcej więcej

delikatne mięso

dodany przez: cohenna mięso smażone będzie dellikatniejsze więcej więcej

Twarde mięso zmięknie

dodany przez: aleksa6 jak doda się do gotowania odrobinę octu. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher