|
||||
Jak przyspieszyć gotowanie ziemniaków?dodany przez: patryshia ziemniaki ugotują się szybciej po zalaniu ich wrzątkiem i dodaniu łyżki masła lub margaryny więcejjak przygotowac wywardodany przez: patryshia Podstawę wielu zup - rosół instant możemy zastąpić samodzielnie przygotowanym wywarem. Przyrządza się go z mięsa, kości lub drobiu, ryb, jarzyn, bądź z grzybów. Mięso na wywar umieszcza się w zimnej wodzie, którą powoli doprowadza się do wrzenia. Wywary mięsne dzieli się na jasne i ciemne. Mięso, kości i jarzyny przed ugotowaniem piecze się... więcejJak przechowywać pomidorydodany przez: trini6 Pomidorów nie powinno trzymać się z innymi owocami i warzywami, gdyż przyśpieszają one proces gnilny. więcejJak przechowywać figi by nie wyschłydodany przez: trini6 Najlepiej trzymać je w szczelnie zamykanym słoiku (typu twist) wkładając do środka skórki z cytryny. Tak przechowywane zachowają miękkość również inne suszone owoce: rodzynki, morele, daktyle więcejJak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowejdodany przez: trini6 Aby skutecznie pozbyć się brudu i nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowej do połowy szklanki wrzącej wody wsyp 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wstaw do mikrofalówki na ok. 6-7 minut. Niemiły zapach zniknie i łatwiej doczyścisz kuchenkę. więcejJak podkreślić smak wołowinydodany przez: patryshia Smak delikatnej i kruchej wołowiny doskonale podkreśla podawany na zimno pikantny sos jarzynowy. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|