Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Jajka

dodany przez: gosik1212 Gotowanie jajek. więcej więcej

Jajka

dodany przez: major161 Na kilka godzin przed gotowaniem wyjąć jajka więcej więcej

Jajka

dodany przez: Marzena wbijaj do kubeczka więcej więcej

Jajecznica

dodany przez: kotto Aby jajecznica miała inny smak dodaj startego żółtego sera. więcej więcej

Jajecznica

dodany przez: trini6 jajecznica będzie wyjątkowo puszysta, jeśli jajka roztrzepiemy z dodatkiem kilku łyżek mleka lub wody mineralnej więcej więcej

Jaja

dodany przez: paula26013 konserwowanie w 10 funtach wody wapiennej rozpuścić 20 łutów soli kuchennej. Ułożyć jaja w słojach, zalać i wstawić do piwnicy. Jaja trzymają świeżość 7 miesięcy. (1928) aby nie popękały przed gotowaniem należy lekko nakłuć szpilką szerszy koniec lub do wody dodać trochę octu. Nie należy gotować jajek prosto z lodówki. jajko pęknięte... więcej więcej

Jaja

dodany przez: patryshia RADY ZWIĄZANE Z PRZYGOTOWYWANIEM POTRAW Z JAJ - umyte jajko rozbija się zawsze nad spodeczkiem i dopiero potem, po upewnieniu się, że jest świeże, dodaje się je do potrawy. - aby sprawdzić, czy jajo jest świeże, należy zanurzyć je w wodzie. Jeżeli leży na dnie naczynia - jest świeże, gdy unosi się jednym końcem do góry, ale jest jeszcze... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher