Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Grzyby bez smaku

dodany przez: patryshia nie wolno myć grzybów długo mocząc je w wodzie, lepiej jest je umyć pod bieżącą wodą więcej więcej

Grzyby - jak przechowywać

dodany przez: patryshia W zasadzie grzyby powinno się przetwarzać od razu po zebraniu, a przynajmiej je oczyścić, bo inaczej zrobaczywieją. Grzybów w żadnym wypadku nie przechowujemy w szczelnych np. plastykowych torebkach. Najlepsze do tego celu są koszyki wiklinowe. Jeśli nasze zbiory musimy przez jakiś czas przechowywać, to po oczyszczeniu zawijamy je w czystą... więcej więcej

Grudki w sosie

dodany przez: trini6 Grudki w sosie przecieramy przez sito, dodajemy troche masła i pononie odgrzewamy. więcej więcej

Groszek

dodany przez: ewa1257 Gotowanie zielonego groszku więcej więcej

groch, fasola, groszek

dodany przez: cohenna aby nie wydłużać czasu ich gotowania więcej więcej

grilowane kiełbaski

dodany przez: cohenna aby kiełbaski nie popękały więcej więcej

grillowanie

dodany przez: karoolla1987 na grilla najlepsze są specjalne kiełbaski do tego celu przeznaczone, ale nadają się również inne byle nie były podsuszane więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher