Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ryż

dodany przez: trini6 Gdy ryż się przypalił i przywarł do dna garnka, trzeba go rozgarnąć, włożyć do środka kromkę pieczywa i poczekać 5 minut. Chleb wchłonie spaleniznę. Tę część ryżu, która się nie przypaliła, należy ostrożnie wyjąć, a gdy jest jeszcze surowy, przełożyć do innego garnka, zalać odrobiną wody i dogotować. więcej więcej

Nie łuskaj grochu

dodany przez: aleksa6 Możesz sobie zaoszczędzić mozolnego łuskania młodego groszku, ponieważ podczas gotowania strączki same pękają i wypływają na powierzchnię wody, skąd łatwo je wyłowić. więcej więcej

piękny sernik

dodany przez: cohenna sernik ni eopadnie więcej więcej

orzechy laskowe

dodany przez: cohenna aby zdjęć z nich skórkę więcej więcej

keks

dodany przez: cohenna bakalie w cieście nie opadną więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher