Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pleśniejący ser

dodany przez: patryshia kostka cukru włożona pod klosz do serów wchłania wilgoć, a przez to zapobiega tworzeniu się pleśni na serze, podobnie działa sól gruboziarnista więcej więcej

Mizerię solić pod koniec

dodany przez: patryshia mizeria będzie wyjątkowo krucha, jeśli posoli się ogórki tuż przed jedzeniem, inaczej puszczą za dużo soku i rozmiękną więcej więcej

Poczerniały termos

dodany przez: patryshia poczerniały w środku termos można oczyścić proszkiem do pieczenia (całe opakowanie) rozpuszczonym w ciepłej wodzie, po dwóch godzinach roztwór wylać i dokładnie opłukać więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Podczas smażenia unikniemy zapachu ryby, nacierając ją wcześniej wilgotnymi liśćmi herbaty. więcej więcej

Dodatki

dodany przez: SylwiaLilianna Kostki rosołowe więcej więcej

ryby z grilla

dodany przez: SylwiaLilianna ryby z grilla więcej więcej

Nie zamrażać już rozmrożonego

dodany przez: patryshia nie wolno ponownie zamrażać produktów już rozmrożonych - grozi to poważnym zatruciem pokarmowym więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher