Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Gofry

dodany przez: trini6 Gofry będą pulchne i chrupiące o ile do zrobienia ciasta zamiast mleka użyjesz wody mineralnej. Dobrze też dodawać osobno żółtka, a osobno ubitą na sztywno pianę z białek. Upieczonych gofrów nie układaj jeden na drugim, bo wilgotnieją i szybko stają się miękkie. więcej więcej

Masło bez papieru

dodany przez: aleksa6 Aby łatwiej wydobyć kostkę masła z papierowego opakowania, wystarczy je polać przedtem zimną wodą. Dzięki temu do masła nie przykleją się resztki papieru. więcej więcej

Ciasto kruche

dodany przez: trini6 Aby ciasto było rzeczywiście kruche, temperatura składników powinna być jednakowa. Najlepiej by produkty były wcześniej schłodzone w lodówce. więcej więcej

groch, fasola, groszek

dodany przez: cohenna aby nie wydłużać czasu ich gotowania więcej więcej

masa serowa

dodany przez: cohenna masa będzie pulchna więcej więcej

czyszczenie

dodany przez: SylwiaLilianna zlewozmywak więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher