Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

pekające jajka

dodany przez: karoolla1987 Jeśli nie chcesz, by podczas gotowania skorupki jajek pękały, wyjmij jajka wcześniej z lodówki. Ogrzane do temperatury pokojowej są znacznie odporniejsze na pękanie. więcej więcej

plama z kawy

dodany przez: aleksa6 Świeżą plamę można zasypać solą, spłukać, posmarować środkiem piorącym i zmywać gorącą wodą. Drugi sposób jest bardziej skomplikowany. Zabrudzone miejsce trzymamy napięte nad naczyniem z wrząca wodą i równocześnie polewamy to miejsce gotującą się wodą z dodatkiem amoniaku. Na koniec płuczemy tkaninę w zimnej wodzie. więcej więcej

Obieranie ziemniaków

dodany przez: Marzena przelać zimną wodą więcej więcej

smak potraw

dodany przez: SylwiaLilianna smak potraw więcej więcej

Jakość owoców i warzyw...

dodany przez: anlolek Owoce i warzywa są ładniejsze i smaczniejsze... więcej więcej

Chlebek

dodany przez: domciak Nie ma to jak świeży chleb więcej więcej

Kiełbasa parówkowa

dodany przez: domciak problemy ze sztuczną skórką..? więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher