Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Gotowanie makaronu 2

dodany przez: aleksa6 Makaron gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku (1 litr wody na 10 dag makaronu) z dodatkiem łyżki oliwy, wtedy nie sklei się. więcej więcej

gotowanie ryby

dodany przez: karoolla1987 Gdy chcesz ugotować rybę w całości, przed włożeniem do naczynia w kilku miejscach obwiąż ją ściśle sznurkiem. Czas gotowania kilogramowej ryby wynosi 15-20 minut. więcej więcej

Obieranie pomarańczy

dodany przez: Marzena wystarczy zanurzyć w wodzie więcej więcej

sól

dodany przez: SylwiaLilianna nie zwilgotnieje więcej więcej

Mleko nie wykipi

dodany przez: Marzena porcelanowy spodek więcej więcej

jak zagęścić zupę

dodany przez: SylwiaLilianna ugotowanymi więcej więcej

Dziczyzna

dodany przez: aleksa6 Potrawa z dziczyzny będzie wyjątkowo smaczna i delikatna, jeśli zalejesz mięso maślanką, przykryjesz naczynie i wstawisz na noc do lodówki. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher