|
||||
Ziemniaki przemarzniętedodany przez: aleksa6 Ziemniaki przemarznięte przed gotowaniem moczymy w zimnej wodzie przez 4-6 godzin. Następnie nastawiamy w zimnej wodzie, a po zagotowaniu odcedzamy, zalewamy drugą, gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu zostawiamy na parę minut bez przykrycia. Ziemniaki ugotowane w ten sposób tracą słodki smak. więcejZiemniaki smażonedodany przez: aleksa6 Ziemniaki smażone ładnie się zrumienią, jeśli posypiemy je lekko mąką. więcejZiemniaki w mundurkachdodany przez: anka1984 Ziemniaki gotowane w mundurkach obierzemy z łatwością, jeśli wcześniej polejemy je zimna wodą. więcejZiemniaki w mundurkachdodany przez: trini6 Ziemniakom można nadać ostry smak już w czasie gotowania. Do garnka z ziemniakami w mundurkach wrzuć kminek, liść laurowy i kilka goździków lub jagód jałowca. Jeśli z ostudzonych trudno schodzi skórka, obieraj je jeszcze ciepłe lub włóż na chwilę do wrzątku. więcejZiemniaki zwiędłedodany przez: aleksa6 Ziemniaki zwiędłe przed obraniem wkładamy na pół godziny do zimnej wody. Nabierają jędrności, dzięki czemu łatwiej je obierać. więcejZimne napojedodany przez: patryshia Co prawda zimne napoje można już kupić w każdym sklepie, lecz te "fabryczne" nie zawsze są zdrowe i tanie. Warto więc wrócić do starych przepisów i samemu przygotować naprawdę doskonałe i niedrogie napoje orzeźwiające. Najpopularniejszym zimnym napojem jest ice tea. Schłodzona herbata z dodatkami doskonale gasi pragnienie, a jej... więcejzimny makaron i ryżdodany przez: aleksa6 Aby ogrzać zimny makaron i ryż,należy przelać go na cedzaku wrzącą wodą. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|