Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Napoczęty chleb

dodany przez: patryshia zakryć zwilżonym papierem pergaminowym - chleb jest dłużej świeży. więcej więcej

Szybciej ubije się śmietanę na sztywno

dodany przez: patryshia jeśli doda się szczyptę cukru pudru. więcej więcej

Aby sprawdzić, czy tuszka jest ugotowana

dodany przez: patryshia próbę miękkości należy przeprowadzić na udzie. Próbę wykonuje się przez naciśnięcie mięśnia uda - jeżeli wyczuwalna jest kość, mięso jest miękkie. więcej więcej

Podczas pieczenia drobiu

dodany przez: patryshia w piekarniku nie nakłuwa się go widelcem, by nie tracił soku. więcej więcej

Świeżo bity drób

dodany przez: patryshia należy tuszki zaraz po oskubaniu kilka razy zanurzyć na przemian w zimnej i wrzącej wodzie. Mięso będzie wówczas kruche i delikatne. więcej więcej

Co z czerstwym chlebkiem ? :)

dodany przez: kolokwi Rada dla tych którzy wyrzucają czerstwy chleb lub dla tych którzy nie mogą sobie pozwolić na marnowanie a nie wiedzą co z nim zrobić :) więcej więcej

Pieczenie ciast

dodany przez: ds Jak długo i w ilu stopniach pieczemy poszczególne rodzaje ciast więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher