|
||||
Masłododany przez: patryshia Jak klarować masło? Masło rozpuszczamy na niewielkiej patelni, odszumowujemy i zalewamy, pozostawiając jednak osad z dna. Do czego potrzebne jest klarowne masło? Przede wszystkim do pieczenia /w przypadku normalnego masła pali się zawarta w nim serwatka/ oraz do sporządzania sosów maślanych /wszystkie odmiany sosu holenderskiego/. Gdy masło... więcejMieszanie ogórka z pomidoremdodany przez: patryshia Nigdy nie nalezy mieszac "zywego" ogorka z pomidorem. Taka mieszanka tworzy nic-nie-warte-jedzenie. A to dlatego ze aminokwasy zawarte w ogorku niszcza skutecznie witamine C z pomidora. Przeciwdziala temu natka pietruszki, a wiec do salatek jesli chce sie dodad ogorka i pomidora, nie nalezy zapominac o zielonej pietruszce, pietruszce,... więcejRyby cd. nieprzyjemne zapachydodany przez: aleksa6 Przykry zapach ryby w mieszkaniu można zmniejszyć dodając do gotującej się ryby łyżkę mleka. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|