Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

cynamon

dodany przez: aleksa6 Aby cynamon był najbardziej aromatyczny,kupując go,należy wybierać jak najcieńsze rurki. więcej więcej

herbatniki i sucharki

dodany przez: aleksa6 Aby herbatniki i sucharki dłużej pozostały chrupiące,należy przechowywać je w w szczelmie zamkniętej puszce,z dodatkiem kilku kryształków grubej soli kuchennej. więcej więcej

zapach czosnku

dodany przez: aleksa6 Aby pozbyć się intensywnego zapachu czosnku,należy zjeść jabłko,pietruszkę,surowy bób lub rozgryźć ziarenko kawy. więcej więcej

cukier

dodany przez: aleksa6 Aby cukier szybciej się skarmelizował,przed podgrzaniem należy do niego dodać odrobinę soku z cytryny lub octu. więcej więcej

przykry zapach z cebuli

dodany przez: aleksa6 Aby usunąć z rąk przykry zapach z cebuli,należy przed myciem przetrzeć je solą. więcej więcej

mąka

dodany przez: aleksa6 Aby mąka zmieszana z wodą pozostała jednolita i nie wytworzyła grudek,należy dodać do niej odrobinę soli. więcej więcej

przechowywanie suszonych przypraw

dodany przez: karoolla1987 Suszone przyprawy przechowujemy w szczelnie zamkniętych pudełkach lub słoikach, inaczej tracą cenne olejki lotne, a więc swój aromat więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher