Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Klarowanie galarety

dodany przez: Ania K. Proces klarowania galarety można przyśpieszyć ...... więcej więcej

Pękający makowiec

dodany przez: karoolla1987 Makowiec z ciasta drożdżowego lubi podczas pieczenia pękać, moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza a nawet jest lepszy od takiego, który nie pęknie. Jeszcze nie jadłam dobrego i nie pękniętego. Jeśli jednak chcesz aby był piękny to pamiętaj o kilku zasadach. Wszystkie produkty do ciasta muszą mieć jednakową temperaturę, mąka powinna być... więcej więcej

Jedz paprykę

dodany przez: Ania K. Papryka pobudza ....... więcej więcej

Obieranie pomidorów

dodany przez: Ania K. Jeśli polejesz pomidor wrzątkiem ....... więcej więcej

wyschniete mięso piekarnik gazowy

dodany przez: karoolla1987 Aby pieczone mięso za bardzo nie wyschło trzeba do gazowego piekarnika włożyć płaskie naczynie z wodą. więcej więcej

Nie gotuj zimnych jaj

dodany przez: Ania K. Zimne jaja, prosto z lodówki........ więcej więcej

zapobieganie przypaleniu ciasta

dodany przez: karoolla1987 Dobrym sposobem jest przykrywanie piekącego się ciasta kawałkiem folii aluminiowej lub papieru do pieczenia – najpierw pozwól aby ciasto wyrosło a potem je przykryj więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher