Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Gotowanie makaronu 2

dodany przez: aleksa6 Makaron gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku (1 litr wody na 10 dag makaronu) z dodatkiem łyżki oliwy, wtedy nie sklei się. więcej więcej

Jak podawać

dodany przez: SylwiaLilianna Wino białe półwytrawne więcej więcej

Suszone owoce lub jarzyny...

dodany przez: aleksa6 Najlepiej jest namoczyć je wcześniej w ciepłej wodzie i dopiero potem ugotować w niej. więcej więcej

Jak podawać

dodany przez: SylwiaLilianna Wino czerwone wytrawne lub półwytrawne więcej więcej

plamy z herbaty

dodany przez: aleksa6 plamy z herbaty – najlepiej usuwa się za pomocą soli (gdy plama jest jeszcze świeża). Należy solidnie zasypać plamę solą, a następnie sprać ją w gorącej wodzie z dodatkiem detergentu i obficie wypłukać. więcej więcej

plama z kakao

dodany przez: aleksa6 plama z kakao – najlepiej postępować z nią, jak z plamą czekoladową. Jednak stare plamy są nad wyraz uparte i trudne do usunięcia. Można wówczas próbować czterochloroetylenu. więcej więcej

plama z kawy

dodany przez: aleksa6 Świeżą plamę można zasypać solą, spłukać, posmarować środkiem piorącym i zmywać gorącą wodą. Drugi sposób jest bardziej skomplikowany. Zabrudzone miejsce trzymamy napięte nad naczyniem z wrząca wodą i równocześnie polewamy to miejsce gotującą się wodą z dodatkiem amoniaku. Na koniec płuczemy tkaninę w zimnej wodzie. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher