|
||||
Aby dobrze ubić śmietanędodany przez: aleksa6 należy ją uprzednio schłodzić,a w czasie ubijania dodamy szczyptę soli.Dobrze jest także schłodzić miskę i trzepaczkę.Nie należy nastawiać miksera nanajwyższe obroty,gdyż w ten sposób powstanie zamiast pianki masełko. więcejCzyszczenie blach do pieczenia z rdzydodany przez: paula26013 Jeżeli blaszki do pieczenia ciast zardzewiały, trzeba je posypać solą kuchenną (najlepiej grubą), a po 15 minutach przetrzeć dokładnie skórką od słoniny. Następnie myjemy blaszki i dokladnie suszymy. Aby uniknąć rdzewienia blach i foremek do ciast, przed schowaniem ich można je natłuścic np. olejem. więcejPlamy po owocachdodany przez: paula26013 Z białego materiału lnianego lub bawełnianego usuwamy plamy po owocach mocząc go w wodzie z chlorkiem (1:3). Z tkanin kolorowych usuwamy plamy zmywając letnią wodą mydlaną lub rozcieńczonym amoniakiem. Świeżą plamę można zmyć czystą wódką lub gorącym mlekiem. Zastarzałe plamy (po lekkim natłuszczeniu) znikają pod wpływem... więcejMleko nie wykipidodany przez: major161 Mleko nie wykipi jeśli posmaruje się brzeg garnka masłem. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|