Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ryba

dodany przez: julias Łuska ryby łatwiej odchodzi więcej więcej

Przechowywanie truskawek

dodany przez: Marzena potrzebny cukier puder więcej więcej

białe pieczareczki

dodany przez: karoolla1987 jeśli umyte i pokrojone pieczarki skropisz sokiem z cytryny, nie będą ciemniały więcej więcej

cynamon

dodany przez: aleksa6 Aby cynamon był najbardziej aromatyczny,kupując go,należy wybierać jak najcieńsze rurki. więcej więcej

Obieranie ziemniaków ze skórki

dodany przez: Marzena użyj zimnej wody więcej więcej

Jaja

dodany przez: paula26013 konserwowanie w 10 funtach wody wapiennej rozpuścić 20 łutów soli kuchennej. Ułożyć jaja w słojach, zalać i wstawić do piwnicy. Jaja trzymają świeżość 7 miesięcy. (1928) aby nie popękały przed gotowaniem należy lekko nakłuć szpilką szerszy koniec lub do wody dodać trochę octu. Nie należy gotować jajek prosto z lodówki. jajko pęknięte aby je... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher