Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Jak uniknąć przylepiania papieru do biszkopta

dodany przez: patryshia Biszkopt po upieczeniu należy wyjąć z blachy tak, aby papier był na wierzchu. Papier do pieczenia skropić wodą ze spryskiwacza albo rozłożyć na papierze wilgotną ściereczkę. Chwilę zaczekać, aż papier nasiąknie i wtedy delikatnie zdjąć z ciasta. więcej więcej

Nieprzyjemny zapach w lodówce

dodany przez: Marzena proszek do pieczenia i jabłko więcej więcej

Długo świeże rzodkiewki

dodany przez: Marzena Jest sposób by rzodkiewki pozostawały długo świeże. więcej więcej

Zabarwione dłonie

dodany przez: patryshia Zabarwione ręce podczas obierania warzyw znowu odzyskają swój naturalny kolor po wyczyszczeniu ich plasterkiem cytryny. więcej więcej

Czekolada

dodany przez: anlolek Resztki zeskrobać i wypłukać w zimnej wodzie , a następnie ... więcej więcej

Brokuły

dodany przez: trini6 Aby brokuły nie straciły swojego intensywnego zielonego koloru, w trakcie gotowania dodaj łyżeczkę cukru. więcej więcej

Naleśniki

dodany przez: paula26013 Ciasto na naleśniki należy robić z mleka wymieszanego pół na pół z wodą. Naleśniki są wtedy kruchsze i niełykowate. A gdy do ciasta dodasz mineralną wodę gazowaną będą nadzwyczaj puszyste. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher