Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

obieranie cebuli

dodany przez: aleksa6 Łatwiej i szybciej obierzesz czosnek czy cebule jeżeli zalejesz go wrzątkiem i pozostawisz w wodzie na 2-3 minuty. więcej więcej

Wyschnięte rodzynki

dodany przez: anlolek Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny. więcej więcej

Zapach w mikrofalówce

dodany przez: aleksa6 Zapach potraw zniknie w mikrofalówce, jeśli włożysz do środka kilka plasterków cytryny i włączysz kuchenkę na 5 minut przy maksymalnej mocy. więcej więcej

Cebula

dodany przez: aleksa6 Aby zapobiec czernienu cebuli podczas smażenia oprószamy ją wcześniej odrobiną mąki. więcej więcej

Świeży ananas bez żelatyny

dodany przez: patryshia świeży ananas i żelatyna niezbyt dobrze się łączą, ananas zawiera enzymy utrudniające tworzenie się galarety, jeśli się go jednak poddusi przez chwilę, bez trudu zwiąże się z żelatyną więcej więcej

Mleko

dodany przez: julias Kożuch na mleku więcej więcej

Eleganckie klopsiki

dodany przez: Marzena potrzebna będzie łyżka do lodów więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher