Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Gołąbki - kapusta

dodany przez: patryshia Ja robie to tak: wkladam kapuste do garnka z zimna woda na max gaz, a od momentu zagotowania wody trzymam jeszcze jakies 5-10 minut, po czym wyjmuje kapuste i czekam az ostygnie. Jednym slowem nie przejmuje sie wcale co z ta kapusta sie dzieje. I kapusta jest w porzadku. Preferuje tradycyjny sposob przygotowania kapusty nad zmiekczaniem jej w... więcej więcej

Rzodkiewki pobudzają apetyt

dodany przez: anlolek Rzodkiewki działają niezwykle pobudzająco na apetyt. więcej więcej

Wino - jakie do spagetti

dodany przez: patryshia Napewno ani slodkie, ani polslodkie, co do reszty to zalezy od upodoban, ja wole czerwone wytrawne, ale jak ktos woli biale to tez mozna. Czerwone zawsze w temperaturz pokojowej (trzeba otworzyc ok. pol godziny przed podaniem), biale schlodzone. No i oczywiscie wytrawny szampan, ktory moze byc podany wlasciwie do wszystkiego. więcej więcej

Długo świeże sery żółte

dodany przez: Marzena pomocna kostka cukru więcej więcej

Temperatura i czas pieczenia ciast 5

dodany przez: aleksa6 Ciasto półfrancuskie więcej więcej

czas przechowywania

dodany przez: SylwiaLilianna czas przechowywania więcej więcej

Co zrobic by ryz nabral wiecej smaku...

dodany przez: Milka Ryz- bardzo prosty w przygotowaniu. Wczesniej myslalam ze najlepiej po prostu ugotowac go w osolonej wodzie, teraz wiem ze to nieprawda. Mozna go przygotowac na tysiac roznych sposobow. Ale co zrobic by bardzo prosto go ugotowac a jednak mial wiecej smaku niz tylko slony... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher