Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

ciasto drożdżowe

dodany przez: cohenna jak sprawdzić czy sie już upiekło więcej więcej

Dobrze usmażone

dodany przez: Marzena potrzebna drewniana łyżka więcej więcej

Ciasto

dodany przez: trini6 Jeżeli podczas pieczenia wierzch ciasta zaczyna się zbyt mocno rumienić, przykryj ciasto folią aluminiową lub papierem pergaminowym i piecz zgodnie z przepisem. więcej więcej

obieranie roślin przyprawowych

dodany przez: karoolla1987 jeśli rośliny przyprawowe wymagają obieranie, robimy to bezpośrednio przed użyciem więcej więcej

Warzywa do sałatek

dodany przez: aleksa6 Warzywa do sałatek gotuje się całe, wkładając je do wrzącej wody, pod przykryciem (wyjątek stanowią kapustne). Ugotowane warzywa nie mogą być za miękkie. więcej więcej

Suszone owoce

dodany przez: patryshia suszone owoce szybciej zmiękną podczas gotowania, jeżeli doda się do nich cukier dopiero po zagotowaniu więcej więcej

sztywna ubita piana

dodany przez: karoolla1987 sztywna ubita piana więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher