|
||||
Gołąbki - kapustadodany przez: patryshia Ja robie to tak: wkladam kapuste do garnka z zimna woda na max gaz, a od momentu zagotowania wody trzymam jeszcze jakies 5-10 minut, po czym wyjmuje kapuste i czekam az ostygnie. Jednym slowem nie przejmuje sie wcale co z ta kapusta sie dzieje. I kapusta jest w porzadku. Preferuje tradycyjny sposob przygotowania kapusty nad zmiekczaniem jej w... więcejRzodkiewki pobudzają apetytdodany przez: anlolek Rzodkiewki działają niezwykle pobudzająco na apetyt. więcejWino - jakie do spagettidodany przez: patryshia Napewno ani slodkie, ani polslodkie, co do reszty to zalezy od upodoban, ja wole czerwone wytrawne, ale jak ktos woli biale to tez mozna. Czerwone zawsze w temperaturz pokojowej (trzeba otworzyc ok. pol godziny przed podaniem), biale schlodzone. No i oczywiscie wytrawny szampan, ktory moze byc podany wlasciwie do wszystkiego. więcejTajemnica foli aluminiowejdodany przez: trini6 nie jest obojętne, jak się jej uzywa. Jeśli chcesz, by to, co w niej zawijasz, było długo gorące, błyszcząca strona foli musi być na zewnątrz. Jeśli chcesz w niej cos szybko upiec, to odwrotnie: na zwenątrz musi być strona matowa więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|