|
||||
kotlety, steki i sznycledodany przez: karoolla1987 kotlety, steki i sznycle przewracaj na ruszcie tylko raz, będą bardziej soczyste więcej![]() mniej tłuste mielonedodany przez: karoolla1987 Gdy do mięsa mielonego dodasz startego ziemniaka kotlety mielone wchłoną mniej tłuszczu więcej![]() mętny rosódodany przez: aleksa6 Aby mętny rosół stał się bardziej klarowny,można zagotować go na silnym ogniu lub dodać kilka kostek lodu albo pokrojonego w kostkę surowego pomidora więcej![]() Jak łatwo pokroić słoninędodany przez: aleksa6 Słoninę kroi się łatwo i równo, jeśli nóż będziemy maczać w gorącej wodzie. więcej![]() Porady - produkty spożywczedodany przez: patryshia - Mąka gruboziarnista lepiej nadaje się do przerobu, bo ma dużą zdolność wiązania wody. - Czas przechowywania mąki i kasz bez obniżenia ich jakości wynosi przeciętnie około roku. - Sita używane do przesiewania mąki należy płukać zimną wodą, bo nie zaklejają się wtedy oczka sita. - Mąka zmieszana z wodą nie będzie tworzyła grudek, jeśli dodamy... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|