Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

kotlety, steki i sznycle

dodany przez: karoolla1987 kotlety, steki i sznycle przewracaj na ruszcie tylko raz, będą bardziej soczyste więcej więcej

likwidacja przykrego zapachu

dodany przez: Marzena doskonale do tego są ziarenka kawy. więcej więcej

Placek bez zakalca

dodany przez: cohenna Placek z owocami będzie bez zakalca i kruchy, jeśli więcej więcej

Porady - produkty spożywcze

dodany przez: patryshia - Mąka gruboziarnista lepiej nadaje się do przerobu, bo ma dużą zdolność wiązania wody. - Czas przechowywania mąki i kasz bez obniżenia ich jakości wynosi przeciętnie około roku. - Sita używane do przesiewania mąki należy płukać zimną wodą, bo nie zaklejają się wtedy oczka sita. - Mąka zmieszana z wodą nie będzie tworzyła grudek, jeśli dodamy... więcej więcej

Soczyste piersi z kurczaka

dodany przez: Marzena potrzebna maślanka więcej więcej

Mięso mielone

dodany przez: patryshia Zwykło się traktować mielone jako mięso gorszego gatunku. Niesłusznie, można bowiem przyrządzić z niego wiele atrakcyjnych posiłków i to nie tylko powszednich. Przy odrobinie wyobraźni i średnich umiejętnościach kulinarnych da się z mielonego wyczarować pyszne danie, którym oczarujemy gości. Wszyscy przywykliśmy jadać kotlety mielone z mięsa... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher