Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pachnący biały kalafior

dodany przez: trini6 przed ugotowaniem główkę trzeba dokładnie opłukać i odciąć listki, które mogą zabarwić wodę. Kalafior na pewno nie ściemnieje i bedzie miał przyjemny zapach, jeśli do wody dodamy trochę soku z cytryny lub pół szklanki mleka. Można ugotować go też w samym mleku. Będzie miał wtedy delikatniejszy smak więcej więcej

Słonina

dodany przez: ewa1257 Krojenie słoniny. więcej więcej

zapach

dodany przez: SylwiaLilianna w zmywarce więcej więcej

Łuska ryby

dodany przez: Ania K. Rybę łatwiej oczyścić z łuski...... więcej więcej

Zamiast śmietany

dodany przez: Ania K. Zamiast śmietany do szpinaku możemy... więcej więcej

problem z tłustym rosołem

dodany przez: cohenna jak szybko usunąć nadmiar tłuszczu więcej więcej

Szafran

dodany przez: aleksa6 Szafran barwi potrawy na żółto. Zbyt duża ilość szafranu sprawia, że potrawa staje się gorzka. Szafran najczęściej stosuje się do ryżu, ciast i zup. Dobrze komponuje się z bazylią i oregano. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher