Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Banany

dodany przez: Ania K. Bananów nie powinno przechowywać w lodowce.... więcej więcej

Zielona natka pietruszki

dodany przez: Marzena przechowuj bez korzenia więcej więcej

herbata imbirowa

dodany przez: Evika Proporcje mozna zmienić w zależności od gustu. więcej więcej

Awokado - co zrobić by dip nie zmieniał koloru

dodany przez: paula26013 Co zrobić, gdy kolor dipów z mocno dojrzalego avocado, po jakims czasie robi sie nieciekawy (cementowy)? Podobno jak sie wrzuci do dipu z avocado jego pestke, to nie zmienia koloru, ale nie probowalam. Jesli robie dip z avocado uzywam plastikowego noza do obierania i drewnianego tluczka do roztarcia. W ten sposob avocado nie zdazy stracic... więcej więcej

Zielona fasola

dodany przez: aleksa6 Zielona fasola musi być twarda, bez brązowych przebarwień. W lodówce można ją trzymać najwyżej dwa dni. W żadnym wypadku nie wolno jeść jej na surowo, ponieważ zawiera trującą substancję o nazwie fazyna, która ulega zniszczeniu w wyniku gotowania. więcej więcej

Babki

dodany przez: domciak babki więcej więcej

Delikatny smak czosnku

dodany przez: trini6 czosnek nie zdominuje smaku potrawy, gdy ząbkiem przeciętym wzdłuż natrze się dno garnka lub patelni więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher