Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ziemniaki - kolor

dodany przez: major161 Ziemniaki będą żółte i nie pociemnieją więcej więcej

Blanszowanie

dodany przez: paula26013 W wielu przpisach znajduję nazwę czynności, która jest dla mnie bardzo > tajemnicza, a mianowice blanszowanie. Czy moglibyście mi wyjaśnić co to > jest? Zanurzenie na chwilkę we wrzącej wodzie. Takie po naszemu sparzenie. więcej więcej

Mięso

dodany przez: paula26013 przechowywanie w węglu drzewnym. W lecie mięso jest świeże przez tydzień więcej więcej

Mocniejszy aromat

dodany przez: Marzena cenny kardamon więcej więcej

Zapach ryby na naczyniach

dodany przez: edytaka74 jak pozbyc sie nieładnego zapachu z ryby więcej więcej

Ziemniaki

dodany przez: ewa1257 Gotowanie starych ziemniaków więcej więcej

Kwaszone ogórki

dodany przez: paula26013 2 kg małych ogórków, pół łyżki nasion kopru lub łodyga z nasionami, 5 ząbgów czosnku, 6 dag soli ( na litr wody), listek laurowy, kilka liści z winogronlub wiśni, kilka ziaren pieprzu,kawałek korzenia chrzanu, ok. 4 szklanek wody. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher