Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pierogi Ruskie

dodany przez: kotto Aby pierogi ruskie były bardziej delikatne w smaku dodaj do farszu suszoną cebulę zamiast surowej. więcej więcej

Zageszczanie sosow

dodany przez: Marzena siemie lniane więcej więcej

Usuwanie zapachu czosnku

dodany przez: Marzena wystarczy sól. więcej więcej

Domowe przetwory

dodany przez: Marzena odpowiednia woda więcej więcej

Chrupiąca skórka

dodany przez: Marzena zimna woda więcej więcej

Aby dobrze ubić śmietanę

dodany przez: aleksa6 należy ją uprzednio schłodzić,a w czasie ubijania dodamy szczyptę soli.Dobrze jest także schłodzić miskę i trzepaczkę.Nie należy nastawiać miksera nanajwyższe obroty,gdyż w ten sposób powstanie zamiast pianki masełko. więcej więcej

Lukier na strucli

dodany przez: trini6 Jeśli lukier na strucli nie chce zastygnąć. Polukrowaną struclę wstaw na chwilę do piekarnika nagrzanego do 200°C. Nadmierna ilość wody powinna odparować i wtedy lukier zastygnie. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher