Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

By kurczak był złocisty

dodany przez: aleksa6 Pieczonym udkom kurczaka nadamy apetyczny kolor, jeśli przed wstawieniem do pieca posmarujmy je mieszaniną oleju i soku z cytryny. Gdy mięso zacznie się rumienić, warto je skropić z obu stron słoną wodą lub jasnym piwem. więcej więcej

Porady - potrawy bezmięsne

dodany przez: patryshia - Omlet nie na każdej patelni się udaje. Patelnia musi być masywna, najlepiej żelazna lub z grubej blachy aluminiowej, by nagrzawszy się długo "trzymała" gorąco. Przed robieniem omletu trzeba ją silnie rozgrzać, uprzednio potrzeć kawałeczkiem słoniny. - Do smażenia omletów najlepiej nadaje się patelnia średniej wielkości o średnicy... więcej więcej

Temperatura i czas pieczenia ciast 7

dodany przez: aleksa6 Rolady biszkoptowe więcej więcej

Steki - porady

dodany przez: patryshia Najwazniejsze jest mieso. Musi byc delikatnie poprzerastane zylkami tluszczu. To mieso, marynowane lub nie, musi byc rzucone na bardzo goracy grill, zeby jak najszybciej powierzchnia miesa byla zesmazona na brazowo. W ten sposob przy dalszym smazeniu soki z mieso zostaja w miesie, a nie wykapuja. Gdy soki wykapuja, stek zamienia sie w... więcej więcej

Gotowanie jaj

dodany przez: SylwiaLilianna By nie pękło więcej więcej

plamy z likierów

dodany przez: aleksa6 zmywa się ciepłą wodą z dodatkiem środka piorącego. Stare plamy usuwamy za pomocą spirytusu i spłukujemy wodą. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher