Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Klarowny rosół

dodany przez: karoolla1987 Schłodzone białko jajka ubij na sztywną pianę po czym dodaj ją do rosołu. Powoli doprowadź go do wrzenia i łyżką cedzakową zdejmij białko z resztkami włoszczyzny i mięsa. więcej więcej

Sekrety dobrej gospodyni

dodany przez: Afrodytka85 TAJEMNICE UDANEGO CIASTA (drożdżowe i kruche) więcej więcej

Swieżość ryb

dodany przez: Marzena jest sposób jak to sprawdzić. więcej więcej

obieranie migdałów

dodany przez: cohenna aby dobrze się obierały więcej więcej

wzdecia

dodany przez: karoolla1987 zapobieganie więcej więcej

Jaki tłuszcz do czego?

dodany przez: patryshia Masło: do doprawiania wszelkiego rodzaju potraw. Nie stosujemy masła w zbyt wysokich temperaturach, ponieważ zawarte w nim cząsteczki białka palą się już przy 90 st. C. Smalec maślany: nadaje się dobrze do do wysokich temperatur /szynka po palatyńsku, potrawy mączne itp./. Margaryny półtłuste: nadają się wyłącznie do smarowania pieczywa.... więcej więcej

Kruche ciasto

dodany przez: SylwiaLilianna Aby kruche ciasto było wyjątkowo kruche więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher