Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Swieże pieczywo

dodany przez: Marzena włoż jabłko więcej więcej

Migdały

dodany przez: SylwiaLilianna Aby migdały dobrze się obierały więcej więcej

sypki ryż

dodany przez: cohenna aby ziarna się nie kleiły więcej więcej

Porady - mleko i jego przetwory

dodany przez: patryshia - Trwałość mleka przechowywanego w tem. 0-10 st. C wynosi 24 godziny. - Mleko należy chłodzić i przechowywać w naczyniu /nie aluminiowym/, w którym się gotowało. Należy je chronić przed światłem, które znacznie przyspiesza jełczenie tłuszczu i niszczy zawarte w nim witaminy. - Mleko gotowane zbyt długo jest mniej smaczne. - Mleko szybciej... więcej więcej

Masa makowa

dodany przez: anka1984 Aby przygotować dobrą masę makową, ugotuj 2 szklanki maku w wodzie lub mleku, osącz przepuść dwa razy przez maszynkę i dodaj 2-3 jajka, 6 łyżek cukru, 3 łyżki miodu oraz oraz 2 łyżki masła i 15 dag rodzynek. więcej więcej

Jajka nie pękną

dodany przez: anka1984 Aby jajka nie pękały przy gotowaniu należy mocno osolić wodę do gotowania. więcej więcej

czyszczenie ryb

dodany przez: cohenna Rybę łatwiej oczyścić z łuski, jeśli więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher