|
||||
Sos czosnkowydodany przez: isiulka Kuchnia turecka sok z cytryny lub ocet (6%) rozcieńczony z wodą Czosnek z solą utrzeć na pastę. Stale ucierając wlewać po kropelce oliwę. Dodać kilka kropel soku z cytryny lub ocet do smaku (sos musi być rzadki). Podawać do pieczonego lub smażonego kurczaka ewentualnie do ugotowanej ryby. więcejSos pomidorowo-bakłażanowydodany przez: patryshia Podawać do zimnych mięs, wędlin, białego sera i jaj ugotowanych na twardo. więcejSos pomidorowo-chrzanowydodany przez: patryshia Podawac do mies i warzyw pieczonych na grilu. więcejSos czekoladowydodany przez: Kotek_kłopotek 200 ml mleka, 4 dag kakao, 2 żółtka, 5 dag cukru pudru, 1 dag mąki ziemniaczanej, 4 dag masła, wanilia do smaku, więcejSOS CHRZANOWY NA JOGURCIEdodany przez: isiulka 1/2 szklanki jogurtu sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa sól Utarty chrzan wymieszać z jogurtem. Przyprawić do smaku sokiem cytrynowym i solą. Podawać do potraw mięsnych i z ryb, zimnych i gorących oraz do jajek gotowanych. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|