|
dodany przez: Kotek_kłopotek
30 dag majonezu,
25 ml wina Tokaj,
20 ml koniaku,
20 dag jabłek,
5 dag rodzynków,
4 dag ketchupu,
sól, pieprz,
sok z cytryny
więcej
dodany przez: Kotek_kłopotek
350 ml wywaru z drobiu,
50 ml białego wytrawnego wina,
8 dag parówek cienkich,
5 dag szynki wędzonej,
5 dag cebuli,
4 dag tłuszczu,
3 dag mąki,
natka pietruszki,
sól, pieprz
więcej
dodany przez: isiulka
Zmielone mięso dokladnie wyrobić z całym jajem, dodać pieprz sól i uformować 8 kulek, które wkładamy do niewielkiej ilości wrzącej wody(tyle aby zakryła kulki) Wkruszyć do niej kostkę przyprawy i gotować powoli przez ok 15-20 minut. Przyrządzić sos:
Mąlę rozetrzeć z tłuszczem na talerzu, włożyc do rondelka wlewać po trochu ciepły wywar z rosołu...
więcej
dodany przez: patryshia
Podawac do wedlin, zimnych mies i jaj ugotowanych na twardo.
więcej
|
|
Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?

i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce, a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
|
|