|
||||
Sos czosnkowydodany przez: isiulka Kuchnia turecka sok z cytryny lub ocet (6%) rozcieńczony z wodą Czosnek z solą utrzeć na pastę. Stale ucierając wlewać po kropelce oliwę. Dodać kilka kropel soku z cytryny lub ocet do smaku (sos musi być rzadki). Podawać do pieczonego lub smażonego kurczaka ewentualnie do ugotowanej ryby. więcejZielony sos sałatkowydodany przez: Michał Ska 300ml przegotwanej, zimnej wody 50 ml octu winnego 3 ząbki czosnku kilka gałązek pietruszki sol, pieprz kolorowy tłuczony kilka listków bazylii odrobina cukru 100ml oliwy z oliwek kilka gałązek koperku więcejSos czekoladowydodany przez: Kotek_kłopotek 200 ml mleka, 4 dag kakao, 2 żółtka, 5 dag cukru pudru, 1 dag mąki ziemniaczanej, 4 dag masła, wanilia do smaku, więcejSos generalskidodany przez: Kotek_kłopotek 30 dag majonezu, 25 ml wina Tokaj, 20 ml koniaku, 20 dag jabłek, 5 dag rodzynków, 4 dag ketchupu, sól, pieprz, sok z cytryny więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|