|
||||
Jajadodany przez: paula26013 konserwowanie w 10 funtach wody wapiennej rozpuścić 20 łutów soli kuchennej. Ułożyć jaja w słojach, zalać i wstawić do piwnicy. Jaja trzymają świeżość 7 miesięcy. (1928) aby nie popękały przed gotowaniem należy lekko nakłuć szpilką szerszy koniec lub do wody dodać trochę octu. Nie należy gotować jajek prosto z lodówki. jajko pęknięte aby je... więcejŚwieża sałatadodany przez: domciak Aby sałata była świeża przez kilka dni, umyj ją dokładnie pod bieżącą zimną wodą, opłucz w wodzie gotowanej (chłodnej) i listek po listku wkładaj do nylonowej torebki. Po zamknięciu torebki połóż ją na dolnej półce w lodówce. więcejSprawdzanie świeżości jajdodany przez: karoolla1987 Świeże jajko po zanurzeniu w osolonej wodzie natychmiast opada i zostaje na dnie, nieświeże unosi się w wodzie i wynurza. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|