|
||||
Jak usmażyć puszystą jajecznicędodany przez: patryshia Jaja należy dokładnie rozkłócić, aby białka i żółtka się połączyły, następnie wymieszać z solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Następnie, tuż przed smażeniem, na każde jajo należy dodać łyżkę lodowatej, gazowanej wody mineralnej. Jajecznicę smażyć na wolnym ogniu na niewielkiej ilości tłuszczu, cały czas starannie mieszając, aby jaja... więcej![]() Jak podkreślić smak wołowinydodany przez: patryshia Smak delikatnej i kruchej wołowiny doskonale podkreśla podawany na zimno pikantny sos jarzynowy. więcej![]() Warto wiedziećdodany przez: patryshia POJEMNIKI TRACĄ PRZYKRY ZAPACH, GDY... - Nieprzyjemne zapachy ze szklanych pojemników można usunąć, gdy napełnimy naczynie wodą, wrzucimy do środka tabletkę węgla i odstawimy pojemnik z tą mieszanką na kilka dni. Potem wystarczy naczynie dokładnie opłukać. CEBULA DŁUŻEJ ŚWIEŻY, GDY... - Żeby cebula przez dłuższy czas była świeża i nie... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|