|
||||
Porady - przechowywanie pieczywadodany przez: patryshia - Pieczywo w większych bochenkach czerstwieje wolniej. Chleb wyrabiany na zakwasie zachowuje dłużej swoją świeżość niż chleb na drożdżach. Przechowywanie pieczywa w chłodnym, ale nie za suchym pomieszczeniu przedłuża nieco okres jego świeżości. - W celu przedłużenia świeżości chleba należy w pojemniku na pieczywo położyć połówkę surowego... więcejPorady - przetwory z owocówdodany przez: patryshia - Jabłka w czasie transportu i przechowywania powinny być zabezpieczone przed zmarznięciem, zabrudzeniem, nadmiernym ogrzaniem i uszkodzeniami mechanicznymi. - Gruszki znoszą gorzej transport niż jabłka i łatwiej ulegają uszkodzeniom mechanicznym. Powinny być zatem przewożone w stanie niezupełnej dojrzałości. - Czereśnie odmian wczesnych są... więcejPrzechowywanie świeżych potrawdodany przez: amif Wskazówki do przechowywania świeżych przypraw: więcejPorady - sosydodany przez: patryshia Sosy wprawdzie nie są samodzielnym daniem, lecz jako dodatek do potraw należycie przyrządzone i odpowiednio dobrane są w stanie najskromniejszą nawet potrawę przekształcić w wyszukany przysmak. Oto kilka praktycznych rad na temat przyrządzania sosów: - Gdy chcemy zrobić w domu majonez, trzeba pamiętać o tym, by wszystkie składniki miały... więcejPorady - zupydodany przez: patryshia - Przesoloną zupę "uratuje" duży, obrany i pokrojony w plasterki ziemniak. - Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli warzywa /marchew, cebula, pietruszka, seler/ podsmażymy lekko na maśle. - Warzywa czyścimy i kroimy bezpośrednio przed gotowaniem zupy. - Podczas sporządzania zasmażki im bardziej zrumienimy maką, tym... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|