|
||||
mniej tłuste mielonedodany przez: karoolla1987 Gdy do mięsa mielonego dodasz startego ziemniaka kotlety mielone wchłoną mniej tłuszczu więcejsmaczny pasztetdodany przez: anka1984 Jeśli chcesz, by pasztet w w piecu nie wysechł, obłóż go plasterkami słoninki. Część z nich połóż na dnie formy, a część z nich ułóż na wierzchu pasztetu. Formę na pasztet natłuść, narożniki posyp bułką tartą, a upieczony pasztet wyjmiesz z niej bez trudu. więcejWydobądź smak zupy - szczyptą cukrudodany przez: trini6 Cukier stosowany w małych ilościach do potraw solonych nie słodzi, ale wysubtelnia smak potrawy, np. zupy pomidorowej, kalafiora czy brukselki. więcejKamień w czajnikudodany przez: patryshia Aby usunąć kamień z czajnika możesz użyć kwasku cytrynowego, wsyp 3-4 łyżeczki do czajnika, wlej wodę i zagotuj. Odstaw na godzinę, lepiej na całą noc, i ponownie zagotuj. Następnie wylej wodę i kilkakrotnie wypucz czajnik. Możesz też użyć specjalnych tabletek do odkamieniania (np. Kamix). więcejPlacek z owocamidodany przez: aleksa6 Placek z owocami będzie bez zakalca i kruchy, jeśli przed ułożeniem owoców posmarujemy powierzchnię ciasta ubitym białkiem i lekko oprószymy mąką więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|