Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Jaki tłuszcz do czego?

dodany przez: patryshia Masło: do doprawiania wszelkiego rodzaju potraw. Nie stosujemy masła w zbyt wysokich temperaturach, ponieważ zawarte w nim cząsteczki białka palą się już przy 90 st. C. Smalec maślany: nadaje się dobrze do do wysokich temperatur /szynka po palatyńsku, potrawy mączne itp./. Margaryny półtłuste: nadają się wyłącznie do smarowania pieczywa.... więcej więcej

Porady - potrawy półmięsne

dodany przez: patryshia - Warzywa nadziewa się mielonym mięsem surowym lub gotowanym. Niejednokrotnie mięso na nadzienie miesza się z kaszą manną, krakowską lub ryżem. Zawsze stosuje się dodatek jaj, które wiążą składniki. Często obok jaj dodaje się bułki tartej. - Zarówno smak, jak i wartość odżywczą nadzienia /farsz do warzyw/ podnosi dodanie posiekanej zieleniny... więcej więcej

Jasne wnetrze garnka

dodany przez: Marzena lodyga rabarbaru więcej więcej

Ladne pierogi

dodany przez: Marzena aby się łatwo sklejały więcej więcej

Swieze pieczywo

dodany przez: Marzena pomoze zamrażarka więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher