Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołu

dodany przez: paula26013 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcej więcej

Budyń waniliowy na sokach owocowych

dodany przez: patryshia Budyń waniliowy gotujemy zazwyczaj na mleku, ale można to zrobić na różnych sokach owocowych. Po przestudzeniu budyń mieszamy z bitą śmietaną, przekładamy do salaterek i odstawiamy, aby stężał. Smak tego deseru jest niezrównany. więcej więcej

Wyrazisty smak kompotu

dodany przez: Marzena plastry cytryny lub pomarańczy więcej więcej

Krojenie słoniny

dodany przez: julias Słonina da się bez trudu pokroić w równe kawałki więcej więcej

Tort

dodany przez: ewa1257 Pieczenie tortu więcej więcej

Chrzan

dodany przez: anka1984 Kupując korzenie chrzanu, wybierajmy te jasne i bez plam. Brązowe będą gorzkie w smaku, bo są zbyt stare. więcej więcej

Smaczna duszona marchewka

dodany przez: Marzena dodaj soku jabłkowego więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher